Vučić na ruskom poželio Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima
Foto:Tanjug/AP

Vučić na ruskom poželio Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima

Predsjednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, ocijenili su danas da se politička i ekonomska saradnja dvije zemlje može podići "do najvišeg nivoa".

Na početku susreta u Kremlju, Putin je rekao da je to prva posjeta Vučića od kada je stupio na funkciju predsjednika.

"Imamo dobre odnose sa dugom istorijom, još kada ste bili premijer. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Prijatno mi je da primijetim da se odnosi Srbije i Rusije razvijaju, prije svega u sferi ekonomije, raste trgovinska razmjena, rastu direktne investicije", naveo je Putin.

Vučić je na ruskom jeziku poželio Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima u martu naredne godine.

"Znam da ruski narod bira svoju budućnost, želim da vam poželim sreću i uspjeh", rekao je Vučić.

On je ocijenio da su zemlje uspjele da povećaju robnu razmjenu.

"Mnogo je učinjeno u našoj saradnji, mi smatramo da se politička i ekonomska saradnja može podići na najviši nivo", kazao je srpski predsjednik.

U prisustvu predsjednika dvije zemlje potpisan je protokol o izmjeni sporazuma potpisanog u decembru 2012. godine. Na osnovu prethodnog sporazuma, reizvoz ruskog gasa nije bio moguć.

U tekstu protokola, objavljenom na zvaničnom sajtu ruske vlade, ruska i srpska strana su se dogovorile da se dio sporazuma, koji predviđa da "prirodni gas koji se izvozi u Srbiju bude namijenjen isključivo za tržište Srbije", bude stavljen van snage.

Navodi se da će protokol stupiti na snagu odmah posle završetka procedura.

Sporazum obuhvata period od 2012. do 2021. godine i predviđa isporuku do pet milijardi kubnih metara godišnje.

Izvor:Beta/N1


Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.