Nadal neće nizati titule kao ove godine, vratiće se Novak i Endi
Nadal

Nadal neće nizati titule kao ove godine, vratiće se Novak i Endi

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal neće biti u prilici da osvoji titula koliko ih je osvojio ove sezone, uvjeren je njegov stric Toni.

Toni je sa bratancem radio od tinejdžerskih dana, ali je ta saradnja okončana ove godine.

U poslednjoj zajedničkoj sezoni Rafael je osvojio šest titula, među kojima Rolan Garos i US Open.

"Dogodilo se da Đoković nije bio na svom nivou... Mari takođe. Problema su imali Vavrinka, Nišikori, Raonić. Neće biti lako osvojiti toliko titula, mada se nadam da će Rafa ponovo dokazati da je najbolji na šljaci i da će odbraniti titule u Monte Karlu, Barseloni i Rolan Garosu", kazao je Toni.

Odsustvo pomenutih igrača iskostisti je i Rodžer Federer, koji je osvojio sedam titula, od kojih dvije na Gren slemovima - Australijan Openu i Vimbldonu. Sa propuštenom sezonom na šljaci, Švajcarac nije mogao da sustigne Španca na prvom mjestu ATP liste.

"Vjerujem da će Rafa trajati dovoljno dugo i da će sustići Federerov rekord od 19 najvećih titula", dodao je Toni.

Najbolji teniser planete u 2018. godini odigraće dva turnira manje.

U želji da produži karijeru, on će u nastupajućoj sezoni preskočiti turnire u Roterdamu i Bazelu, ali je izvjesno da će nastupati u Brizbejnu, Akapulku, Barseloni, na Kvinsu u Londonu i Pekingu, uz turnire iz Masters serije i Gren slemove.

Izvor:N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.