Tužba protiv hrvatske policije zbog smrti djevojčice iz Avganistana
ilustracija

Tužba protiv hrvatske policije zbog smrti djevojčice iz Avganistana

Porodica šestogodišnje Avganistanke koja je na srpsko-hrvatskoj granici poginula kada ju je udario voz podnijela je tužbu protiv hrvatske policije jer ih je natjerala da se vraćaju preko granice.

Advokat koji zastupa porodicu Husini rekao je danas u Zagrebu da je tužba podnijeta jer su hrvatski graničari u noći 21. novembra odbili da dozvole porodici s šestoro djece da podnese zahtjev za azil i natjerali ih da se preko željezničke pruge vrate u Srbiju, par minuta prije nego što je djevojčicu udario voz.

Porodica se trenutno nalazi u Srbiji.

Tragedija te avganistanske porodice, koja je pokušala da u Hrvatsku uđe pošto je skoro godinu dana provela u Srbiji u nadi da će moći legalno da uđe u Mađarsku, najnovija je u nizu smrti i povreda migranata širom Balkana, piše Asošiejted pres.
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.