Promocija CG kao naredne članice EU važna je i za ostale države kandidate
Foto: Skupština CG

Brajović-Tanok

Promocija CG kao naredne članice EU važna je i za ostale države kandidate

Promocija Crne Gore kao naredne članice Evropske unije (EU) važna je i za ostale države kandidate jer pokazuje da se zalaganje za evropske vrijednosti i postignuća vrjednuju na pravi način – istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom sastanka sa izvjestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Čarlsom Tanokom.

Bez obzira na brexit, kojem se on kao poslanik iz UK otvoreno protivio, izvjestilac Tanok je kazao da ta država želi da bude prisutna na Zapadnom Balkanu i jača partnerstvo sa Crnom Gorom kako u okviru NATO –a, tako i na bilateralnom planu. 

Izražavajući žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je poslanik Tanok bio izložen tokom jučerašnje sjednice POSP-a, predsjednik Brajović je naglasio da uvažava njegove dosadašnje napore da u svojim izvještajima predstavi objektivnu i uravnoteženu sliku o Crnoj Gori.

Tanok je podsjetio da Izvještaj Evropskog parlamenta o Crnoj Gori ne održava ni političke ni partijske stavove, a usvaja se na plenumu EP nakon prolaska kroz strogu proceduru.

Tokom razgovora bilo je riječi o slobodi izražavanja i medija, uspjehu Crne Gore članstvom u NATO, kao i vidljivom napretku koji naša zemlja ostvaruje na svim poljima.     

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.