Podgoričanin preuzimao robu koju nije plaćao,pravnim licima u nanio štetu od oko 11.300 eura
Ilustracija

Lišen slobode

Podgoričanin preuzimao robu koju nije plaćao,pravnim licima u nanio štetu od oko 11.300 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su lišili slobode I.R.(48) i protiv njega nadležnom tužiocu ponijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kriivčno djelo prevara na štetu pravnih lica „Batara“ doo iz Podgorice, „Si – Ing“ doo iz Podgorice, „Euro tehnika MN“ doo iz Podgorice i „Tehno Max“ doo iz Podgorice.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je prevarno se predstavljajući kao radnik pravnih lica, koja su imala poslovni odnos sa oštećenim preduzećima, tokom novembra i decembra 2017. godine, od oštećenih pravnih lica preuzimao robu, koju nije plaćao, dovodeći ih u zabludu, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi. On je, kako se sumnja, ovim krivičnim djelom oštetio pravna lica u ukupnom iznosu od 11.265 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.R. iz Podgorice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kriivčno djelo prevara.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta nastavljaju kontinuirane aktivnosti i pozivaju sva ostala, potencijalno oštećena pravna lica, da svoje prijave po ovom osnovu podnesu Grupi za suzbijanje krivičnih djela privrednog kriminaliteta Centar – Podgorica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.