Neočekivano: Šest stvari koje može ženska vagina
Ilustracija

Neočekivano: Šest stvari koje može ženska vagina

Ženski reproduktivni organ ima neke osobine o kojima se malo zna. Evo o čemu je riječ.

Čisti se 

Iscjedak u većim, a ponekad i manjim količinama to i dokazuje. On ispira svu prljavštinu i bakterije, izumrle ćelije. 

Mijenja boju 

Tokom seksualnog uzbuđenja ili trudnoće, mijenja se tok krvi prema genitalijama, a to može da rezultira promjenom boje. Ista se stvar događa i u menopauzi. 

Može da se poveća 

Baš poput penisa, u trenutku kad se prema vagini kreće veća količina krvi, krvne žile na vagini počinju da se šire. Što je žena uzbuđenija, to je vagina veća. 

Pomaže srčanim bolesnicima 

U toku je kliničko testiranje sigurnosti endometrijskih regenerativnih ćelija kao rješenja za liječenje pacijenata kojima prijeti zastoj rada srca. 

Može da zarobi penis 

Riječ je o vrlo retkom fenomenu dešava se da tokom polnog odnosa dođe do nenadane kontrakcije mišića. Najbolje je pozvati Hitnu pomoć u ovakvim situacijama. 

Postoje četiri vrste orgazma 

Muškarci mogu imati samo jedan. Za žene je slučaj nešto drukčiji. Orgazme možemo podijeliti na četiri kategorije: klitoralni, vaginalni, kombinovani i višestruki.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.