Misici prijete smrću zbog selfija, njena porodica napustila zemlju
Miss Iraka

Misici prijete smrću zbog selfija, njena porodica napustila zemlju

Mis Iraka Sara Idan prijete smrću jer je ona objavila selfi sa mis Izraela Adar Gandelsman. Njena porodica napustila je zemlju.

Sporna fotografija nastala je prošlog mjeseca u Las Vegasu na izboru za Mis Univerzuma, a ispod su djevojke napisale: 

"Mir i ljubav od mis Iraka i mis Izraela". 

israeliraqinstagram3e15106821545581

Njihova slika dobila je nekoliko hiljada lajkova, ali je privukla i mnoge prijeteće, uvredljive i oštre komentare, prenosi B92.

Iako Sara ima dvojno državljanstvo i živi u Americi, njena porodica je morala da napusti Irak. 

"Probudili su me telefonski pozivi moje porodice i iz organizaije Mis Iraka. Prijetnje smrću koje sam dobila preko interneta su bile strašne. Iz organzacije izbora za Mis Iraka rekli su da će mi oduzeti titulu ako ne uklonim fotografiju sa mis Izraela, jer je su im stigle prijetnje lokalnih političara", rekla je Sara za BBC.

Sara se, ipak dogovorila da napiše objavu na društvenim mrežama u kojoj je objasnila da je cilj fotografije bio da "izrazi nadu i želju za mirom između dvije države". 

Ona se na kraju izvinila svima koji smatraju da je njena objava štetna po političke ciljeve u Palestini, ali sliku nije uklonila sa svog Instagram naloga.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.