Nikšićanin lažirao saobraćajnu nezgodu da bi naplatio štetu od osiguranja
Ilustracija

Krivična prijava podnesena

Nikšićanin lažirao saobraćajnu nezgodu da bi naplatio štetu od osiguranja

U nastavku policijske akcije „Udar“, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeta je krivičnu prijavu protiv N.B., zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu naime upućuju na sumnju da je N.B. (25) iz Nikšića počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja na način što je 20.septembra telefonskim putem prijavio Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Šume, tačnije na obilaznici Vidrovan – Grebice, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao kao vozač vozila.

"On je, kako se sumnja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu službenika Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić da na osnovu toga sačini zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva. Naime, policijskim mjerama i radnjama koje su preduzete, uz angažovanje vještaka odgovarajuće struke, utvrđeno je da oštećenja na vozilu nisu mogla nastati u ovoj saobraćajnoj nezgodi koju je osumnjičeni prijavio da se dogodila, već u ranijem periodu", saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava protiv navedenog lica je nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

Najavljeno je i da se policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ se nastavljaju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.