Puna podrška Poljske ulasku Crne Gore u EU
Sa sastanka

Sastanak Pejović – Tatažinjska

Puna podrška Poljske ulasku Crne Gore u EU

Crna Gora je ostvarila odličan uspjeh u pregovaračkom procesu i vjerujem da će uskoro postati članica Evropske unije, poručila je ambasadorka Poljske Irena Tatažinjska u razgovoru s ministrom evropskih poslova Aleksandrom Andrijom Pejovićem.

Pejović je primio ambasadorku Tatažinjsku u oproštajnu posjetu i tom prilikom su izrazili zadovoljstvo sadržajnim odnosima i ukupnom saradnjom dvije države, posebno u kontektu podrške Poljske integracijskim procesima Crne Gore.

Tatažinjska je izrazila zadovoljstvo što je tokom njenog mandata značajno unaprijeđena bilateralna saradnja dvije države.

Ambasadorka je čestitala Crnoj Gori ulazak u NATO, kao i otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima s EU, ističući pritom lični doprinos ministra Pejovića tom uspjehu. Poručila je da Crna Gora na tom putu može da računa na nastavak pune podrške Poljske.

 Pejović je zahvalio na značajnoj bilateralnoj i tehničkoj podršci Poljske u pristupanju NATO-u i EU istakavši da je poljsko iskustvo iz vođenja pristupnih pregovora bilo dragocjeno za Crnu Goru i da je doprinijelo napretku u više oblasti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.