Slikarka se nije izjašnjavala o optužbama, odbila poligrafsko ispitivanje
Danijela Kisić Petrović

Danas na saslušanje kod sudije za istrage

Slikarka se nije izjašnjavala o optužbama, odbila poligrafsko ispitivanje

Slikarki Danijeli Kisić Petrović (65) određeno je zadržavanje od 72 sata, jer je pretresom njene kuće pronađen hekler, tri pištolja, fantomka i lisice, koji su, kako istražitelji sumnjaju, trebalo da budu iskorišćeni u likvidaciji sugrađanina. Ona će danas biti privedena na saslušanje kod sudije za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Kisić Petrović pred inspektorima Centra bezbjednosti u Baru nije se izjašnjavala o optužbama i odbila je poligrafsko ispitivanje.

U stanu koji koriste Kisić Petrović i njen sin Kristofer Petrović (30) pronađeni su automatski pištolj hekler sa dva okvira puna municije, automatski pištolj škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke sa sedam komada municije u njemu,  više od 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomka i lisie, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja i tri pečata i štambilj za koji se sumnja da su falsifikati.

Inspektori su u petak dobili informaciju o namjerama Kisić-Petrović, koju već duže vrijeme policija označava kao bezbjednosno interesantnu osobu, kao i njenog sina Kristofera.

Istražitelji vjeruju da je Kisić Petrović pripremala likvidaciju sugrađanina sa kojim je duže vrijeme bila u sukobu.

Za sada, ona se zvanično tereti da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.,

Njeno ime operativno je pominjano tokom istrage zbog paljenja automobila i aktiviranja eksplozivnih naprava u Baru, ali nije bilo dokaza za to.

Zbog novonastalih okolnosti, kako je nezvanično potvrđeno Pobjedi, istražitelji će "pročešljati i te slučajeve i pokušati da otkriju njenu ulogu u ranijim krivičnim djelima u Baru". Operativna saznanja ukazuju da nije direktni počinilac, već da je organizator paljenja automobila i aktiviranja eksploziva.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.