Prodaje potpisane dresove Đokovića, Matića i Bogdanovića da bi spasio oko dječaku
Foto: AA

Prodaje potpisane dresove Đokovića, Matića i Bogdanovića da bi spasio oko dječaku

Boris Vrhovac, fiziterapeut i kolekcionar sportskih dresova, odlučio je prodati tri dresa iz svoje kolekcije kako bi pomogao u skupljanju novca za operaciju oka dječaka iz Banjaluke.

Dječak je povrijedio oko prošle sedmice pri eksploziji petarde u flaši, a nakon operacije u Očnoj klinici Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci upućen je u Beograd. Ovaj dječak danas je operisan u Beogradu za šta je potrebno je 4.500 eura, a prema prvim prognozama ljekara biće potrebno još operacija da bi se spasio vid ovog jedanaestogodišnjaka, prenosi Anadolija.

Vrhovac će na sedmodnevnoj aukciji prodati potpisane dresove tenisera Novaka Đokovića, s US Opena 2014. godine, fudbalera Nemanje Matića, s kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo Portugal - Srbija odigrane 2016. godine, te  košarkaša Bogdana Bogdanovića sa Evropskog prvenstva 2013. godine.

2017121822758355028979467Web

Foto: AA

Zainteresovani informacije mogu pronaći na Facebook profilu OFK "Spartak 2013" ili na brojeve telefona 066/942-917 i 066/256-207.

2017121822758355028979468Web

Foto:AA

Početne cijene majice u kojoj je Đoković osvojio US Open iznosila je 300 eura, a za dresove Bogdanovića i Matića po 200 eura. Prema posljednjim informacijama Matićev dres dostigao je cijenu od 1.000 eura, za Đokovićev Vrhovac očekuje i više, dok je za Bogdanovićev dres ponuđeno 500 eura.

"Preko Vladana Grujića, nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca BiH i igrača Borca i fitnes trenera Lidije Ljubičić ne dvojeći ponudio sam dio svoje kolekcije", kaže Vrhovac.

I mnogi drugi su se uključili u prikupljanje novca za operacije dječaka, među njima i Odbojkaški klub invalida Banjaluka koji je na aukciji ponudio dres Grupe 7, Žarka Paspalja, kao i roditelji djevojčice Sofije Mićević koja je preminula čekajući operaciju u Americi.

Vrhovac je dio humanitarne organizacije "Zajedno za život" koja je u Beogradu organizovala akciju "Penal za život".

"U ovoj akciji 250 djece je šutalo penale Ivici Kralju iz Partizana i Milanu Borjanu iz Crvene zvezde, a za manje od dva sata prikupljeno je 1.000 eura. Voljni smo da taj iznos uplatimo klinici u kojoj je operisan F.M.", rekao je Vrhovac.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.