Ljekari iz Srbije stigli u Hag: Počeli pregled Ratka Mladića, nalaza nema
Foto: Reuters, Ratko Mladić

Ljekari iz Srbije stigli u Hag: Počeli pregled Ratka Mladića, nalaza nema

Ljekari iz Srbije počeli su danas pregled Ratka Mladića u pritvoru u Hagu, gdje im je dozvoljeno da unesu samo olovku i papir, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

"Danas su otišli kardiolog Velibor Ilić iz Instituta 'Dedinje' i neuropsihijatar Gorica Đokić, koji obavljaju preglede. Oni će s njim biti danas i sjutra, a očekujem da ćemo imati izvještaj do petka", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da su iz ćelije Mladića nestali neki od nalaza, koji sada "ne mogu da se lociraju" i istakao da je to predstavljalo problem za ljekare, jer su im bili potrebni da bi se bolje pripremili za pregled.

"Nisu im dozvolili da unesu ništa sem papira i olovke. Čak ni stetoskop i aparat za pritisak, koji je kardiolog htio da unese. Oni će imati ovakve preglede bez aparata. Ne znam šta će im staviti na raspolaganje, ali s obzirom na to da su mjesecima vršili opstrukciju njihovog dolaska ne očekujem da će baš mnogo da se potrude", rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je, ipak, najvažnije da je konačno ostvareno da srpski ljekari dođu do Mladića.

"Nažalost, to je trebalo odavno da se desi. Više od godinu dana traje borba u vezi sa dokumentacijom i vještačenjima, a za konkretan dolazak ovih ljekara potrošili smo skoro četiri mjeseca uz velike opstrukcije", rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, za raniji dolazak ruskih ljekara kako bi pregledali Ratka Mladića, odbrani i porodici bilo je potrebno dvije godine borbe.

Haški tribunal nepravosnažno je osudio bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tokom rata u BiH.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.