Rukometašice Francuske nove šampionke svijeta

Pobijedile Norvežanke

Rukometašice Francuske nove šampionke svijeta

Ženska rukometna reprezentacija Francuske novi je šampion svijeta.U finalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj ova selekcija bila je bolja od Norveške - 23:21.

Vodila se velika borba tokom cijelog susreta. Nijedna ekipa nije uspjela da napravi veću prednost od starta meča. Norvežanke su igrale bolje u prvom djelu, ali je Francuska došla do svoje igre u nastavku i slavila.

Najbolje u redovima pobjednika bile su Mano Uet i Alison Pino sa po tri gola.

Francuska je na dva minuta do kraja stigla do dva gola prednosti i tako prelomila susret.

U borbi za treće mjesto i bronzu, Holandija je pobijedila Švedsku rezultatom 24:21.

Blic.sport

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.