Koridor 10 biće gotov naredne godine
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Vučić nezadovoljan jer se kasni sa radovima

Koridor 10 biće gotov naredne godine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Koridor 10 biti završen naredne godine i da očekuje da će radovi na najkomplikovanijoj dionici kroz Grdeličku klisuru biti završeni do juna naredne godine.

Obilazeći dionicu od 26,5 kilometara u Grdeličkoj klisuri, Vučić je rekao da nije zadovoljan što se kasni radovima, ali da vjeruje da će sve biti završeno naredne godine, prenosi Beta.

"Kasnimo, nisam srećan i zato sam vikao jutros na (direktora preduzeća Putevi Srije Zoran) Babića i on na mene, ali radnici zaista vrijedno rade i verujem da ćemo do kraja maja, početka juna biti završeno sve, osim jedne cevi kroz tunel Manajle", rekao je Vučić novinarima i dodao da bi druga cijev kroz tunel trebala da bude gotova do novembra 2018. godine.

Vučić je rekao i da će oko Nove godine biti završeno sedam kilometara puta istočnog kraka Koridora 10, kod Pirota i dodao da su tu najteži radovi oko Sićevačke klisure.

"Kada budemo završili taj dio, sledeće godine imaćemo kompletno završen Koridor 10 i istočni i južni krak", najavio je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na ekonomsku situaciju na jugu zemlje, istakavši da će u Leskovac doći britanska kompanija "Delfaj" a da će Vranje dobiti novo pozorište.

"Mnogo novca ulažemo za jug Srbije i vjerujem da će se to nastaviti", rekao je Vučić.

Sa predsjednikom su radove u Grdeličkoj klisuri obišli ministarka građevinarstva, saobraćaja, infrastrukutre Zorana Mihajlović i predsjednik Republike Srske Milorad Dodik koji je rekao da mu je drago što u tom poslu učestvuju firme iz RS.

"Čestitam na ovom projektu, ovo je jedna od najzahtjevnijih trasa u ovom dijelu Evrope. Drago mi je da vidim svaki napredak koji Srbija ostvari", rekao je Dodik.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.