Studenti nikšićkog Fakulteta za sport pobjednici košarkaškog turnira u Dubrovniku
Foto: UCG

Savladali domaćina

Studenti nikšićkog Fakulteta za sport pobjednici košarkaškog turnira u Dubrovniku

Košarkaška ekipa nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje pobjednik je međunarodnog memorijalnog turnika "Vedran Jelavić“, koji je održan u Dubrovniku. Košarkaši sa Fakulteta za sport u finalu su savladali ekipu Dubrovnika.

Na turniru, koji je održan 21.put, učestvovalo je šest muških košarkaških i osam ženskih odbojkaških ekipa iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Košarkaši Fakulteta za sport bili su jedini predstavnici iz Crne Gore, a njihovo dvogodišnje osvajanje Studentske lige Univerziteta Crne Gore bila je organizatorima turnira  preporuka za poziv. 

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Dubrovniku su predstavljali Petar Kapešić, Lazar Perovanović, Danilo Zeković, Luka  Šćepanović, Radonja Pejović, Goran Lončar, Dejan Raičević, Milija Vuletić, Rade Đoković i Nemanja Tomašević, predvođeni trenerom Vladimirom Vukovićem.

Sa njima je bio i vođa ekspedicije prof. dr Milovan Ljubojević. 

Memorijalni turnir održava  se se po 21. put u čast jednog od najpoznatijih profesora iz oblasti fizičke kulture u regionu. Turnir se ranije zvao Međunarodni košarkaški i odbojkaški turnir, ali je 2007,  nakon smrti dr sc. Vedrana Jelavića, koji je bio pomorac, pedagog, naučnik i profesor na pomorskim studijima Sveučilišta u Dubrovnikurhiva, preimenovan njemu u čast.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.