Barcelona i Mesi ispunili snove mladoj Sirijki (VIDEO)

Barcelona i Mesi ispunili snove mladoj Sirijki (VIDEO)

Barselona i argentinska zvijezda Lionel Mesi su pomogli da snovi 18-godišnje sirijske izbjeglice Nujeen Mustafa postanu stvarnost.

Na Twitter profilu katalonskog kluba je objavljen video o tome kako se Nujeen, koja je strastveni navijač Barselone i veliki fan Mesija, upoznala s ekipom Barse te imala priliku gledati utakmicu na Nou kampu, javlja Anadolija.

Nujeen, koja je rođena u Halepu i koja je zbog cerebralne paralize od rođenja u invalidskim kolicima, zbog rata u zemlji 2015. godine je, prešavši kroz mnoge zemlje, izbjegla u Keln u Njemačkoj.

Svoju životnu priču o teškom izbjegličkom putovanju do Njemačke ispričala je britanskoj novinarki Kristini Lamb koja je o tome napisala knjigu, nakon čega je ova mlada Sirijka privukla veliku pažnju javnosti u svijetu.

Potom su se Barselona i njeni igrači, čiji je simpatizer i navijač, pobrinuli da ovu Sirijku bar donekle učine srećnom.

Naime, autobus u kojem se inače vozi ekipa Barselone, stigao je ispred kuće u Kelnu, u kojoj stanuje Nujeen, te je ovu mladu djevojku odvezao u Španiju.

Nujeen je potom na Kamp Nou uživo gledala utakmicu između Barselone i Selta Viga, gdje je na poklon dobila i dres sa svojim imenom.

Nakon toga su je dočekali fudbaleri među kojima su se nalazili i Lionel Mesi, Andres Iniesta, Luis Suarez i Žerard Pike.

Nujeen je uživala posebnu pažnju Mesija od kojeg je dobila dres s potpisom, dok je ona fudbalerima Barse poklonila knjigu o svome životu.

"Ovo je najljepši dan u mome životu. Mnogo se zahvaljujem Barceloni i Mesiju zbog ovog velikog iznenađenja", kazala je mlada Sirijka.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.