Vjenčanje princa Harija i Megan Markl 19. maja

Vjenčanje princa Harija i Megan Markl 19. maja

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl će se vjenčati 19. maja, saopštila je danas Kenskingtonska palata.

Princ i glumica su prošlog mjeseca potvrdili da su se vjerili posle 18-mjesečne veze i najavili da će vjenčanje biti u Kapeli Svetog Djordja, u Palati Vindzor. Kraljevska porodica će platiti vjenčanje, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

I roditelji buduće mlade i članovi kraljevske porodice izrazili su zadovoljstvo zbog predstojećeg vjenčanja.

Tridesettrogodišnji princ, koji je peti u redu za britanski tron i 36-godišnja Markl upoznali su se preko zajedničkog prijatelja 2016. godine.

Markl čija je majka Afroamerikanka, biće druga razvedena Amerikanka u britanskoj kraljevskoj familiji posle Volis Simpson zbog koje je kralj Evdard Osmi abdicirao 1936. godine, izazvavši državnu krizu.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.