Trebinje: Novi napad na džamiju, panika među Bošnjacima

Trebinje: Novi napad na džamiju, panika među Bošnjacima

Vandalski napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju nakon svega dvadesetak dana sinoć se dogodio ponovno prilikom čega su izazvana znatna oštećenja na vjerskom objektu, ali i unesena panika među trebinjske Bošnjake, javlja Anadolija.

Muftijstvo mostarsko oštro je osudilo sinoćnji vandalski napad koji se, kako je istaknuto, dogodio ponovno nakon svega dvadesetak dana, te pozvalo sve nadležne da pronađu i sankcionišu krivce i konačno vrate mir među trebinjske Bošnjake. 

Prilikom sinoćnjeg vandalskog napada na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, kako se ističe, oštećena su vrata na abdesthani džamije, njena unutrašnjost i načinjena znatna materijalna šteta. 

"Ovaj ponovni napad unio je nemir među trebinjske Bošnjake i odaslao im nedobrosusjedsku poruku. Očekujemo od nadležnih civilnih organa vlasti da javno osude napad na vjerski objekt i izražavamo nadu da će nadležni policijski organi odlučnom istragom razotkriti počinioca ili počinioce ovoga nedjela i izreći primjerene sankcije", ističu iz Mostarskog muftijstva, pozivajući muslimane Trebinja da s vjerom u Boga, odani svom rodnom kraju, njegujući i dalje kulturu suživota, hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, prenosi agencija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.