Crnogorska policija sa policijama drugih država zajedno protiv međunarodnog kriminala
Konferencija šefova policija u Rimu

Konferencija šefova policija u Rimu

Crnogorska policija sa policijama drugih država zajedno protiv međunarodnog kriminala

Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović je sa pomoćnikom direktora Uprave policije Enisom Bakovićem učestvovao na Konferenciji šefova policija zemalja Balkanskog regiona ,,Foro di Roma'', koja je u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Italije i Europola, od 12. do 14. decembra ove godine, održana u Rimu.

Teme Konferencije bile su problematika vezana za borbu protiv kriminala na međunarodnom nivou, razmjena informacija od značaja, kao i razmjena najboljih praksi i strategija u borbu protiv svih kriminalnih djelovanja a naročito u vezi sa radom zajedničkih istražnih timova u međunarodnim operacijama i akcijama.

-Na Konferenciji je istaknuta potreba nastavka jačanja saradnje zemalja Balkana u dijelu pravovremene razmjene informacija i obavještajnih podataka koje se odnose na djelovanje u borbi protiv savremenih bezbjednosnih rizika, krivičnih djela transnacionalnog kriminala sa elementima organizovanog kriminala među kojima je i krijumčarenje droga, kao i ilegalnih migracija, terorizma i stranih boraca - saopšteno je iz Uprave policije.

Konferencija ,,Foro di Roma'' okupila je šefove policija 13 država Balkana (Italije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske), kao i predstavnike Europola, Interpola, Frontex-a i SELEC-a.

forodiroma1

Foto:Uprava policije

Kako je saopšteno, direktor Uprave policije Slavko Stojanović je na konferenciji Foro di Roma kazao da afirmacija i jačanje međunarodne policijske saradnje, naročito između zemalja u okruženju i zemalja Evropske unije, radi multinacionalnog i multiagencijskog pristupa u borbi protiv svih oblika međunarodnog organizovanog kriminala i terorizma, predstavlja imperativ za održavanje stabilnog bezbjednosnog ambijenta u regionu.

Stojanović  je istakao da će crnogorska policija i dalje biti pouzdan i profesionalan partner policijama drugih država na svim nivoima, kako bi borba protiv svih oblika kriminala bila kontinuirana i unaprijeđena zajedničkim naporima.  

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.