Optužnica protiv Medojevića: Viši sud će izdvojiti određene dokaze
Nebojša Medojević

Optužnica protiv Medojevića: Viši sud će izdvojiti određene dokaze

Viši sud u Podgorici nije potvrdio optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv Nebojše Medojevića kojom se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i pranja novca te je donio odluku o izdvajanju određenih dokaza iz spisa predmeta.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, nakon pravosnažnosti odluke o izdvajanju dokaza iz spisa predmeta, vijeće će odlučiti o zakonitosti i opravdanosti optužnice.

"U postupku kontrole optužnice SDT kojom se okrivljenom N.M., stavlja na teret izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 KZ CG, okrivljenom M.N., izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 KZ CG  i produženog krivičnog djela pranje novca iz člana 268 stav 1 u vezi člana 23 i 49 KZ CG, okrivljenima  D.V., Ž.Ć., G.K., I.P., P.D., L.R., V.B., N.J., A.S., i M.J izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 KZ CG,  i izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca iz člana 268 stav 1 u vezi člana 23 i 49 KZ CG, vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici donijelo je odluku o izdvajanju određenih dokaza iz spisa predmeta", saopštila je danas Aida Muzurović savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.