Upali u kuću, pretukli i vezali vlasnika, ukrali novac, televizor, telefon, alkohol i automobil
Ilustracija

Jedna osoba uhapšena za dvije se traga

Upali u kuću, pretukli i vezali vlasnika, ukrali novac, televizor, telefon, alkohol i automobil

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policija je identifikovala i uhapsila D.T. (21) iz Herceg Novog zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Policijski službenici preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikaciji još dva počinioca ovog krivičnog djela.

Službenici CB Herceg Novi su, postupajući po prijavi V.T. (67) iz Herceg Novog, od 12.decembra, identifikovali i lišili slobode D.T. zbog sumnje da je sa još dva lica počinio krivično djelo razbojništvo.

"Oni su, kako se sumnja, oko 19 časova, došli maskirani do kuće V.T. u naselju Zelenika i nakon što je oštećeni otvorio balkonska vrata oni su nasilno ušli u kuću, zadajući mu udarce u predjelu glave i tijela, nakon čega su ga oborili i vezali mu ruke i noge na leđa, zahtjevajući od njega uz prijetnje i udarce da im kaže gdje se nalazi novac u iznosu od 3.000 eura. Nakon toga ova lica su, sumnja se, izvršila premetačinu u svim prostorijama trospratne kuće i otuđili novac u iznosu od oko 100 eura, 20 konvertibilnih maraka, više flaša alkoholnog pića, cigarete, LCD televizor, mobilni telefon i određenu količinu vodovodnog materijala. Oni su, sumnja se, oštećenog V.T. prebacili u kupatilo i zaključali, a zatim se sa lica mjesta udaljili u nepoznatom pravcu motornim vozilom marke „Opel Vektra“, hercegnovskih registarskih oznaka, vlasništvo oštećenog V.T, koje se nalazilo parkirano ispred kuće", saopšteno je iz policije.

Nakon skoro tri sata oštećeni je uspio da se djelimično oslobodi vezova a zatim je prijavio navedeni događaj policijskim službenicima CB Herceg Novi.

Preduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, iste večeri policijski službenici CB Herceg Novi su pronašli otuđeno vozilo u naselju Bijela.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci koji je naložio da se D.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

"Policijski službenici CB Herceg Novi preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na idetifikaciji preostala dva izvršioca ovog krivičnog djela, a svi tragovi pronađeni na licu mjesta, kao i iz otuđenog vozila, će biti dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.