Njemačka: U padu malog aviona poginule tri osobe
Ilustracija

Njemačka: U padu malog aviona poginule tri osobe

Tužioci su objavili da su dva austrijska i jedan njemački državljanin poginuli u padu malog aviona u jugozapadnoj Njemačkoj.

"Cessna 510" pala je, u četvrtak, u šumskom području blizu grada Ravensburga. Avion je poletio iz Frankfurta i putovao za Fridrihshafen, a pao je na dvadesetak kilometara od krajnje destinacije.

Volfgang Angster, glavni tužilac u gradu Konstacu rekao je da su poginula dvojica austrijski pilota, 45-godišnjak iz regije Voralberg i 49-godišnjak iz Beča. Uz njih poginuo je i putnik 79-godišnji Nijeaa, koji je živio u regiji oko jezera Konstance.

Službenici spasilačke službe i hitne pomoći uspjeli su da pronađu tijela i odvezu ih sa mjesta nesreće, uprkos jakom snijegu koji je padao. O uzrocima nesreće više će se znati nakon istrage.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.