Netanjahua ponovo ispituje policija zbog korupcije
BenjaminNetanjahu

Netanjahua ponovo ispituje policija zbog korupcije

Policijski istražitelji danas ispituju premijera Izraela Benjamina Netanjahua sedmi put u njegovoj zvaničnoj rezidenciji u Jerusalimu zbog sumnji za korupciju.

Izraelski mediji navode da će se većina pitanja odnositi na takozvani Slučaj 1000 u kome je Netanjahu osumnjičen da je primao skupe poklone od milijardera, prenosi Beta.

Procjenjuje se takođe da bi to moglo biti posljednje ispitivanje u vezi sa tim slučajem. Netanjahu je osumnjičen i da se dogovarao sa vlasnikom tiražnog Jediot ahronota za povoljnije izvještavanje o sebi u zamjenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika Izrael Hajom.

Taj slučaj nazvan je Slučaj 2000.Pripremajući se za policijsko ispitivanje, Netanjahu je jučerašnji dan proveo sa svojim pravnim savjetnicima. On poriče da je bilo šta loše učinio i optužuje medije za lov na vještice protiv njega i njegove porodice.

Ovi skandali još nijesu ugrozili Netanjahuovu poziciju premijera, ali su uticali na njegovu popularnost, navodi AP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.