Haos u školi: Letvama tukli učenika, zadobio povredu glave
Ilustracija

Niš

Haos u školi: Letvama tukli učenika, zadobio povredu glave

Direktor Gimnazije "9. maj" u Nišu Nebojša Lekić izjavio je za da će ta škola, posle napada na jednog učenika, morati hitno da uvede privatno obezbjeđenje.

Lekić je kazao da su dvojica učenika trećeg razreda Trgovinske škole u Nišu upala na čas i letvama napali učenika trećeg razreda Gimnazije bez ikakvog povoda.

"Napali su učenika a da ga i ne poznaju, i to sve zato što im je rekao da ne ometaju čas. Kako su ga udarali letvama samo je puka sreća što nije ozbiljnije povrijeđen", izjavio je Lekić. 

On je kazao da Gimnazija "9. maj" ima video nadzor i stalna dežurstva profesora i učenika, ali očigledno da to nije dovoljno. 

"Privatno obezbjeđenje biće dodatni udar po džep roditelja, ali to je, na žalost, jedini način da spriječimo da se se ovako nešto ne dogodi ponovo", rekao Lekić. 

Prema njegovim riječima, konačnu odluku o uvođenju privatnog obezbjeđenja daće Savjet roditelja i školski Tim za zaštitu učenika od nasilja. 

Lekić je dodao da u Gimnaziji "9. maj" za proteklih 14 godina, koliko je on direktor, nije zabilježen niti jedan međusobni sukob učenika te škole, niti sa učenicima drugih škola. 

Napad na učenika gimnazije "9. maj" dogodio se sinoć oko 18 časova, a da bi zaustavili napadače u pomoć napadnutom su morali da priskoče jedan profesor, roditelj koji se slučajno tu zatekao i ostali učenici iz razreda. 

Kako je saopštio MUP, u niškoj gimnaziji "9. maj" u četvrtak se dogodila tuča, u kojoj je jedan dečak povrijeđen, a protiv dva vršnjaka koji su povrede nanijeli, biće podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje. 

Iz policije su, kažu, preduzeli sve neophodne mjere, obaviješteno je i Više javno tužilaštvo u Nišu, a protiv dva dječaka će biti podnijeta krivična prijava. 

Dječak koji je zadobio povrede, nakon ljekarske intervencije je pušten na kućno liječenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.