Tramp i Putin razgovarali telefonom
Tramp i Putin

Tramp i Putin razgovarali telefonom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i američki predsjednik Donald Tramp razgovarali telefonom, potvrdio Kremlj.

Teme razgovora bile su situacija u vezi nuklearnog programa Sjeverne Koreje, kao i aktuelna pitanja bilateralnih odnosa, prenosi Tass. Razgovor je inicirala američka strana, a dodaje se da će kontakti biti nastavljeni, saopštio je Kremlj.

I Bijela kuća je saopštila da su Tramp i Putin razgovarali telefonom u četvrtak, kao i da je američki predsjednik ruskom šefu države zahvalio na tome što je na redovnoj konferenciji za novinare, održanoj par sati ranije, "priznao veliki ekonomski uspjeh Amerike". 

Predsjednici su razgovarali o "zajedničkom radu na rješavanju veoma opasne situacije u Sjevernoj Koreji", navela je Bijela kuća. 

Podsjetimo, Putin je juče održao veliku godišnju konferenciju za medije, na kojoj se akreditovalo čak 1.640 novinara iz cijelog svijeta. Govorio je o svim temama, a između ostalog bio je pitan i u vezi odnosa sa SAD, Trampom, "špijunskim ratom" između dvije zemlje... 

Putin je u jednom odgovoru čak pohvalio Trampa i ono što je do sada uradio i dodao da bi mogao sa njim da pređe i na "ti".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.