Orhan Pamuk otvorio Sajam u Podgorici
Foto: Antena M

Interesovanje za knjigu još nije umrlo!

Orhan Pamuk otvorio Sajam u Podgorici

Turski pisac i nobelovac Orhan Pamuk otvorio je večeras u tržnom centru Mall of Montenegro Deseti zimski salon knjige „Booka 2017“.

Pamuku je uručena Međunarodna književna nagrada"Književni plamen".

"Svaki put kad dobijem nagradu pitaju me da li su one bitne, ja im kažem da jesu, jer nas čine srećnim i tjeraju nas da radimo, idemo dalje", kazao je Pamuk na otvaranju Sajma.

Organizator događaja je Nova knjiga koja je i izdavač Pamukovih romana, a pokrovitelji su Vlada Crne Gore, Ministarstvo kulture, Opština Bijelo Polje i Prijestonica Cetinje.

Direktor i glavni urednik izdavačke kuće Nova knjiga Predrag Uljarević kazao je da je počastvovan što otvaranju Zimskog salona i obilježavanju Dana Nove knjige i 18 godina od osnivanja prisustvuje nobelobac Orhan Pamuk.

"Njegov boravak je veliki trenutak za Novu knjigu, koja objavljuje njegova djela u Crboj Gori, za Zimski salon knjiga i za Međunarodnu književnu nagradu "Književni plamen".  Čestitam ovu nagradu Orhanu Pamuku, osjećajući da smo svi mi nagrađeni njegovim prisustvom", kazao je Uljarević.

A da interesovanje za knjigu još nije umrlo da se vidjeti i sa večerašnjeg otvaranja Sajma.

Deseti Zimski salon knjige trajaće do 31.decembra, a knjige brojnih izdavača iz Crne Gore i regiona prodavaće se po povoljnim cijenama, uz popuste do 50 odsto.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.