Sudar školskog autobusa i voza, ima mrtvih
Foto: Beta

Starosti između 13 i 17 godina

Sudar školskog autobusa i voza, ima mrtvih

Najmanje četiri osobe poginule su večeras u sudaru školskog autobusa i voza u Francuskoj, javljaju mediji. Prema posljednjim informacijama, sedam osoba je teže povrijeđeno.

Incident se dogodio izvan grada Perpinjana, u blizini mediteranske obale i granice sa Španijom.

"Sve službe za hitne slučajeve su odmah poslate na lice mjesta", izjavio je gradonačelnik tog grada.

Kako nezvanično prenose mediji, među poginulima ima i dvoje djece, dok je sedmoro drugih ozbiljno povrijeđeno, rekavši da su žrtve u školskom autobusu starosti između 13 i 17 godina.

Voz je, navodno, udario u zadnji dio autobusa na željezničkom prelazu.

Francuski ministar za saobraćaj kratko je prokomentarisao je da je ovo „strašna nesreća“ za cijelu državu.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.