Centar za kardiologiju u novom ruhu; Kovačević: Pacijenti u centru pažnje
Foto:KCCG

Centar za kardiologiju u novom ruhu; Kovačević: Pacijenti u centru pažnje

Klinički centar Crne Gore završio je rekonstrukciju i opremanje Centra za kardiologiju. Projekat je realizovan najvećim dijelom iz donacija i to oko 130.000 eura i iz sopstvenih sredstava od oko 40.000 eura.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević sa saradnicima i donatorima je obišla rekonstruisani Centar. Ona se zahvalila donatorima što su omogućili realizaciju ovog važnog projekta za tu ustanovu i prije svega za njene pacijente.

“U Klinici za bolesti srca obezbijedili smo uslove na zadovoljstvo naših pacijenata, jer su nam oni u centru pažnje, i naravno zaposlenih, jer ako nemate zadovoljne pacijente i zadovoljne zaposlene onda imate problem”, kazala je Kovačević ističući da je ta ustanova za godinu dana uz podršku Vlade Crne Gore i donatora unaprijedila uslove kako za boravak pacijenata, tako i za rad zaposlenih.

Kako je saopšteno iz KCCGa, u pitanju je samo jedna u nizu ovogodišnjih projekata koji su realizovali te uz nabavku nove savremene opreme značajno podigli kvalitet liječenja pacijenata.

“U više navrata sam rekla da sam ponosna što sam na čelu ove ustanove i da ovdje rade posvećeni i časni ljudi, da se vodi briga o pružanju kvalitetene zdravstvene njege i da smo na račun toga rada dobili podršku Vlade, koja nam je dozvolila da imamo mogućnost da dobijemo sedam miliona eura za nabavku savremene opreme. Nekad vama i tih 7 miliona nije dovoljno da bi stvorili pristojne uslove i boravak i zaposlenih i naših pacijenata. Upravo to humano djelo, to vaše dobro djelo imali ste prilike danas da vidite, da smo vodili računa o svakom dinaru”, kazala je Kovačević izražavajući još jednom veliku zahvalnost donatorima i poželivši njima i njihovim porodicama srećne nastupajuće praznike.

1

Foto:KCCG

Direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović se takođe zahvalio donatorima što su imali razumijevanja i što su svojim ulaganjima podržali ovaj projekat.

„Posebno mi je zadovoljstvo da mogu ispred Klinike za bolesti srca da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu i ujedno izrazim zahvalnost na vašem razumijevanju i pomoći koju ste nam pružili u završavanju radova na adaptaciji našeg Centra“, kazao je dr Bulatović.

„Radovi na ovoj adaptaciji su trajali dva mjeseca i tokom tih dva mjeseca obezbijedili smo 130 hiljada sredstava iz donacija za samu adaptaciju od kojih je 53 hiljade za nabavku novog ultrazvučnog aparata koji nam je bio potreban. To je veliki iznos donacija. Adaptacija je obuhvatala kompletnu rekonstrukciju Koronarne jedinice sa njenim opremanjem, rekonstrukciju svih toaleta u Centru za kardiologiju, nabavku svih kreveta i natkasni, tako da smo time postigli da omogućimo i puno bolju radnu atmosferu za sve naše zaposlene, a svakako što je najvažnije, adekvatan boravak za pacijente i time podigli mogućnost njihovog liječenja na najveći nivo koji možemo trenutno da pružimo“, pojasnio je dr Bulatović.

13

Foto:KCCG

„Najveći dio ovih sredstava je upravo obezbijeđen zahvaljujući vama, donatorima, kako iz javnog tako i iz privatnog sektora. Veliki dio obezbijedio je menadžment Kliničkog centra koji nam je omogućio nabavku kompletnog inventara sto se tiče bolesnitičkih soba i još nabavku jednog ultrazvučkog aparata koji nismo obuhvatili u ovom iznosu koji je vrijedio 70 hilada eura“ saopštio je dr Bulatović zahvaljujući se i osoblju i pacijentima.

On se posebno zahvalio zaposlenima  jer se tokom čitavog perioda  nesmetano radilo, svi pacijenti su bili adekvatno zbrinuti a Centar je radio punim kapacitetom.

"Zahvalnost dugujem i pacijentima koji su izkazali razumevanja za naše aktivnosti, nijesu bili baš najbolji uslovi za liječenje u tokom tog perioda ali morali smo tako. Ostalo je nekih radova koje još nismo završili, koji ćete opet imate razumevanja da nam pomognete i da dovemo do kraja“, rekao je dr Bulatović

Projekat rekonstrukcije su podržali sledeći donatori: gdin Petros Stathis, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, „Megapromet“ d.o.o. Budva, „EntExt“ d.o.o. Podgorica, „Carine“ d.o.o. Podgorica, Radio difuzni centar d.o.o. Podgorica, „Kips“ d.o.o. Podgorica, „Stadion“ d.o.o. Podgorica, „Alliance“ d.o.o. Podgorica, „Parmos“ d.o.o. Podgorica, Predstavništvo “Les Laboratoires Servier” Podgorica, „Komunalne usluge“ d. o.o. Podgorica, „BLT“ d.o.o. Podgorica, „Knauf“ d.o.o. Podgorica, „Bar – kod“ d.o.o. Podgorica, „Farmont MP“ d.o.o. Podgorica, „Sistem“ d.o.o. Podgorica, „Tehnomax“ d.o.o. Podgorica, „Volvox“ d.o.o. Podgorica, „Termo Tim PG“ d.o.o. Podgorica, „Deponija“ d.o.o. Podgorica, „Rudo Montenegro“ d.o.o Podgorica, Opština Danilovgrad, Opština Berane,

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.