Hirurg priznao da se pacijentima potpisivao na jetre
Simon Bramhal

Velika Britanija

Hirurg priznao da se pacijentima potpisivao na jetre

Britanski hirurg Simon Bramhal priznao je na sudu da se potpisivao na jetre pacijenata koje je operisao.

Tokom ročišta na Krivičnom sudu u Birmingemu hirurg Bramhal izjavio je da je laserom utisnuo svoje inicijale (S.B.) na jetru dva pacijenta tokom operativnih zahvata izvedenih u periodu od februara do avgusta 2013. godine.

Sud bi tokom narednog mjeseca trebao donijeti presudu u tom slučaju.

Sudski vještaci tvrde da upisivanje inicijala na površinski sloj jetre nema negativne posljedice po zdravlje pacijenata, ali da je riječ o činu koji nije u skladu s ljekarskom etikom, javlja Anadolija.

Stotine pacijenata koje je Brahmal operisao tokom desetogodišnje hirurške karijere strahuje da na svojoj jetri nose njegov potpis.

Hirurzi tokom operativnih zahvata na jetri koriste lasere kako bi zaustavljali krvarenje.

Brahmal je ostao bez posla i protiv njega je pokrenut istražni postupak krajem 2013. godine nakon što ga je jedan od kolega prijavio za ispisivanje inicijala.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.