U Bosni kod Visokog pronađeno tijelo jednog od dvojice mladića
Foto:Avaz.ba

U Bosni kod Visokog pronađeno tijelo jednog od dvojice mladića

U rijeci Bosni u Visokom pronađeno je tijelo jednog od dvojice mladića za kojima od juče traje opsežna potraga, potvrdio je za Anadoliju Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

"Pronašli smo jedno tijelo od dvojice mladića. Trenutno se radi na određivanju identiteta i očekujemo da tužilac izađe zvanično sa identitetom", istakao je Solak. 

Sarajevski Avaz piše da je Irhan Fočo (24) mladić čije je beživotno tijelo danas oko 11 sati pronađeno u rijeci Bosni u Visokom.

"Potraga se nastavlja u proširenom dijelu, idemo uzvodno od Visokog, mjesta pronalaska tijela. Jedna će biti do ušća Miljacke u Bosnu, a druga će biti rijekom Bosnom, na više mjesta", naglasio je Solak. 

Nada se da će potraga rezultirati pronalaskom i drugog mladića. Solak je dodao da je u potrazi učestvovalo do 500 ljudi. 

Mladići I. F. i A. M. su nestali u noći s utorka na srijedu.

Nakon što je jedan od mladića pao u nabujalu Miljacku, drugi je skočio da mu pomogne i od tada im se gubi svaki trag. 

Avaz piše da je Fočo je radio kao konobar u kafiću "Argelini" na Dolac-Malti. Tog kobnog jutra Aldinu Muliću je pozlilo te je upao u rijeku Miljacku, nakon čega se Fočo požrtvovano bacio u namjeri da ga izbavi iz hladne i nabujale rijeke...

Za nestalim Mulićem i dalje se traga.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.