Tri lica uhapšena zbog vožnje u alkoholisanom stanju
Ilustracija

Tri lica uhapšena zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Policija Pljevlja i Žabljaka sprovodi aktivnosti pojačane kontrole saobraćaja na putevima sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti u saobraćaju i sprječavanja činjenja najtežih saobraćajnih prekršaja, vodeći računa o tehničkoj ispravnosti vozila, ali i prekoračenju dozvoljene brzine kretanja zbog zimskih uslova vožnje, dok se posebna pažnja obraća na upravljanje motornim vozilima pod uticajem alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

U vezi sa tim, prethodna dva dana su na području CB Pljevlja i OB Žabljak kontrolisani učesnici u saobraćaju.

Tri lica, koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u u koncentraciji koja je veća od dozvoljene, su lišena slobode zbog prekršaja iz ZOBS-a i sprovodena nadležnim sudovima za prekršaje.

"Na području CB Pljevlja naime dva vozača su lišena slobode – S.A. (19) koji je upravljao motornim vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,40 promila i B.Z. (37) koji je upravljao motornim vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,41 promila. Lica su sprovedena u Sud za prekršaje – Odjeljenje u Pljevljima. Na području OB Žabljak lišen je slobode D.R. iz Bijelog Polja (44), koji je zatečen da upravlja motornim pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,14 promila. On je sproveden u Sud za prekršaje – Odjeljenje u Žabljaku", saopšteno je iz policije.

U periodu od 1. januara 2017. godine do danas na području CB Pljevlja, vršeći redovne kontrole bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici su zatekli 528 vozača koji su učestvovali u saobraćaju pod dejstvom alkohola u koncentracijama većim od dozvoljene, od kojih su 22 vozača bila pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 2 promila/kg alkohola u organizmu.

"Zbog počinjenih najtežih prekršaja iz oblasti ZOBS-a, u ovom periodu su na području djelovanja CB Pljevlja lišena slobode 174 vozača.

Ove aktivnosti sprovode se i u drugim gradovima, a sve u cilju prevencije najtežih posljedica uzrokovanih saobraćajnim nazgodama", kazali su iz policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.