Šoškiću i Konataru produžen pritvor ubog ubistva starice u Plavu
Sud u Bijelom Polju

Šoškiću i Konataru produžen pritvor ubog ubistva starice u Plavu

Marku Šoškiću (24) i Aleksandru Konataru (35), koji se terete da su na monstruozan način ubili Gordanu Dašić (84) u Plavu, a njenog supruga Vuka brutalno pretukli, odlukom Apelacionog suda produžen je pritvor.

Pred Višim sudom u Bijelom Polju počelo je nedavno suđenje optuženima.Konatar je tvrdio da nema veze sa ubistvom i da je zbog finansijskih problema učestvovao u krađi. Provalnici su 31. maja upali u kuću Dašića u selu Brezojevica dva sata iza ponoći.

Razbojnici su tada 84-godiš- nju Gordanu ugušili, što je pokazao i nalaz obdukcije. Njen suprug Vuko preživio je pukom srećom. Gordana Dašić iz Plava preminula je od posljedica povreda koje su joj nanijeli provalnici.

Razbojnici su prvo napali Dašića, vezali ga i tukli dok nije izgubio svijest, a onda su maltretirali staricu. Motiv ovog teškog zločina bio je novac.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.