Senator pronađen mrtav nakon optužbi za seksualni napad
Dan Džonson

Senator pronađen mrtav nakon optužbi za seksualni napad

Nakon optužbi za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, republikanski senator iz Kentakija Dan Džonson nađen mrtav u automobilu.

Kako prenosi BBC, osnovna pretpostavka policije je da je on izvršio samoubistvo jer je pronađen u automobilu parkiranom u zabačenom dijelu Maunt Vašingtobna, sa jednim hicem ispaljenim u njega.

Ovaj republikanac izabran je za senatora 2016, u tijesnoj trci, budući da je tu kampanju obilježila njegova izjava u kojo je uporedio nekadašnjeg predsjednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel sa majmunima, prenosi B92.

Bio je i pastor u lokalnoj crkvi, prikupljao novac za humanitarne potrebe, podizao svijest o religioznim slobodama...a onda je stigla optužba iz lokalne kancelarije tužioca da je seksualno zlostavljao tinejdžerku u njegovom podrumu 2013.

Navodno je ta tinejdžerka prijavila napad i tada, ali kako prenose mediji, policija nije reagovala.

Tokom propovijedi u lokalnoj crkvi Džonson je te optužbe pred vjernicima nazvao lažnim i povezao ih sa sličnim optužbama na račun republikanskog senatora iz Alabame Roja Mura, koji se pak od navoda o napadu branio tvrdnjom da su sve učestalije optužbe za seksualno zlostavljanje, koje ovih dana "pljušte" u Americi, ustvari dio organizovanih napada na republikance.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.