Marović tužio Mujovića za prevaru: Traži naknadu štete od 890 000 eura
Svetozar Marović

Pripremno ročište 23.januara

Marović tužio Mujovića za prevaru: Traži naknadu štete od 890 000 eura

Bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović podnio je tužbu protiv Podgoričanina Veselina Mujovića kojom traži naknadu štete u iznosu 890.000 eura.

Kako je navedeno u tužbenom zahtjevu, taj novac Mujović je od Marovića uzeo na prevaru. Pripremno ročište je zakazano za 23. januar, a postupak će voditi sutkinja Milena Brajović.

Veselinu Mujoviću se sudi pred Osnovnim sudom zbog optužbi da je uzeo 890.000 eura od bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića kako bi mu obezbijedio bolji status u tužilačkim istragama.

On je ranije tvrdio da nije uzeo 890.000 eura i da je cijeli proces hajka protiv njega jer je "dostavio dokaze Tužilaštvu za slučajeve iz Budve“. Ispričao je da je sve počelo kada je dobio punomoćje od Olivere Ilinčić da pokuša da riješi spor koji je imala sa Svetozarom Marovićem oko "Splendida“.

Tako je, prema njegovim riječima, saznao za finansijske malverzacije i to prijavio tužiocu. Mujović je 17. februara prošle godine uhapšen u akciji "Hobotnica“ i od tada se nalazi u pritvoru. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.