Stiže najjači Eplov desktop računar
Foto: Screenshot/Youtube

Sjutra

Stiže najjači Eplov desktop računar

Epl će u četvrtak, 14. decembra, predstaviti „ajmek pro“, najjači njihov stoni kompjuter do sada, čija početna cijena će biti čak 5.000 dolara!

Vijest je potvrđena na sajtu ovog tehnološkog giganta, i to je prva bilo kakva nova informacija o „ajmeku pro“ (iMac Pro) od juna mjeseca kada je najavljen.

O novoj „mašini“ koja izgleda kao standardni „ajmek“, samo u tamnosivoj boji, ne zna se mnogo, osim da će sadržati sve najnovije tehnologije, uključujući 18-jezgarni procesor i megamoćni grafički čip „Vega“.

U svakom slučaju, stvaran je sa idejom da bude najjači komjuter koji je „Epl“ do sada izbacio na tržište.

Takva će mu biti i cijena – od 4.999 dolara, najavljeno je ljetos.

Profesionalci se nadaju da neće proći kao sa „mekom pro“, takođe nahvaljenim prilikom predstavljanja 2013. godine, ali koji do dana današnjeg nije ažuriran.

To ih je zabrinulo – hoće li „Epl“ nastaviti da pravi računare pogodne za poslove poput video-montaže?

Po svom dobrom starom običaju, „Epl“ je pristup svom novom proizvodu obezbijedio prvo jutjuberima i video-blogerima, tzv, vlogerima.

Jedan od njih, popularni Markiz Braunli, koji navodi da mu je „ajmek pro“ dat na nedjelju dana, kaže da je impresiran novom mašinom, ali se zapitao da li vrijedi toliko potrošiti na moćan računar.

Zanimljivo je, primjećuje Indipendent, da će prvi put „Epl“ uz svoj proizvod davati crni kabl za napajanje – do sada su bili isključivo bijele boje!

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.