Zlatičanin: Najvažniji meč u karijeri, očekujem da izađem kao pobjednik
Dejan Zlatičanin

Zlatičanin: Najvažniji meč u karijeri, očekujem da izađem kao pobjednik

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin boriće se u noći između četvrtka i petka u Njujorku protiv Kolumbijca Evinsona Ererea, u meču za rejting na rang listi.

Zlatičanin će se poslije 11 mjeseci vratiti u ring, nakon što je krajem januara izgubio meč za šampionaki pojas od Majkija Garsije.

Crnogorski borac, koji je osvojio, pa izgubio, titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC, kazao je da mu je naredni meč najvažniji u karijeri.

"Očekujem naravno da izađem kao pobjednik iz te borbe. Jasno je da sam bolji bokser od Erere, iako nijednog trenutka ne želim da ga potcijenim. U situaciji sam da moja cijela karijera zavisi od ove borbe, a on nema šta da izgubi", kazao je Zlatičanin Vijestima.

Za duel sa Ererom (23 pobjede, 13 poraza, jedan neriješen meč), Zlatičanin se spremao u Los Anđelesu, po nadzorom novog trenera - Badija Mekgirta, koji je, svojevremeno, trenirao Majka Tajsona. 

"Zadovoljan sam formom. Meč je u osam rundi i mislim da smo dobro radili i da sam se dobro spremio. Sa Mekgirtom sam promijenio način treninga, a kako sam prihvatio promjene i u kakvom sam stanju - vidjeće se u ringu", kazao je Zlatičanin.

Nekadašnji prvak svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC, na 23 meča u profi-ringu ostvario je 22 pobjede, od čeka 15 nokautom.

Poraz od Garsije jedini je u njegovoj karijeri.

Meč, koji je planiran za osam rundi, očekuje se oko jedan sat poslije ponoći u noći između četvrtka i petka.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.