Njemačkim fudbalerima po 350.000 eura ako odbrane titulu svjetskog prvaka

Njemačkim fudbalerima po 350.000 eura ako odbrane titulu svjetskog prvaka

Njemačkim fudbalskim reprezentativcima će biti isplaćeno po 350.000 eura bonusa ukoliko njihov tim naredne godine uspije odbraniti titulu svjetskog prvaka.

Fudbalski savez Njemačke saopštio je da je i za naredni Mundijal pripremio nagrade za uspješan nastup reprezentativaca, kao što je to učinio i za prošlo Svjetsko prevenstvo te posljednja dva evropska prvenstva. 

Ukoliko izbore četvrtfinale, svakom njemačkom fudbaleru biće isplaćeno 75.000 eura.

Plasman u polufinale svakom od njih bi donio premiju od 125.000 eura. U slučaju osvajanja trećeg mjesta bili bi nagrađeni sa po 150.000 eura, a plasman u finale donio bi im 200.000 eura, prenosi Anadolija.

Do sada su jedino reprezentacije Italije (1934. i 1938.) i Brazila (1958. i 1962.) uspjele odbraniti titulu svjetskog prvaka. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.