Bar: Haos na marini, 4 barke izgorjele potpuno dvije djelimično(VIDEO)
Foto: Screenshot

Uzrok spoj na elektroinstalacijama

Bar: Haos na marini, 4 barke izgorjele potpuno dvije djelimično(VIDEO)

Jutros je u marini u Baru, navjerovatnije usljed spoja na elektroinstalacijama, došlo do požara na jednom plovilu koji se potom proširio na druga plovila. Četiri plovila su uništena usljed dejstva požara, dok su dva plovila djelimično oštećena. Nije bilo povrijeđenih lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Dežurna služba CB Bar je jutros u 5 časova i 5 minuta obaviještena od strane kolega iz granične policije da je na jednom od plovila koje se nalazi na vezu u marini došlo do požara.  

"Po prijemu obavještenja na lice mjesta izašli su službenici CB Bar, Sektora granične policije i Vatrogasne jedinice, kao i zaposleni u Marini Bar, kako bi lokalizovali požar koji se brzo širio usljed dejstva jakog vjetra i koji je zahvatio nekoliko plovila, a koji je u potpunosti lokalizovan u 6 časova i 30 minuta.

O predmetnom događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Baru koji je ovlastio službenike CB Bar da sa vještacima za požare, eksplozije i havariije (PEH) i elektrostruke izvrše uviđaj u cilju utvrđivanja uzroka nastanka požara", kazali su iz policije.

Izlaskom na lice mjesta kao i prikupljenim obavještenjima od građana – očevidaca koji su se zadesili na licu mjesta, utvrđeno je da je požar nastao u središtu jednog od plovila a koje se nalazilo na vezu Gata 1 barske Marine, te da je požar usljed dejstva jakog vjetra ubrzo zahvatio i plovila koja su se nalazila u vezu u neposrednoj blizini.

Tom prilikom došlo do totalne materijalne štete na ukupno četiri plovila, dok su dva plovila djelimično oštećena u požaru.

Vlasnici plovila su državljani Crne Gore. Oni su obaviješteni o događaju i takođe su došli na lice mjesta.

"Preliminarni rezultati vještaka sa lica mjesta ukazuju na to da je najvjerovatnije do požara došlo usljed spoja na elektroinstalacijama na plovilu hercegnovskih registarskih oznaka, u vlasništvu V.L. iz Podgorice", saopšteno je iz policije.

Slijede dalje preduzimanje aktivnosti radi utvrđivanja svih činjenica u ovom događaju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.