Spriječena ulična prodaja droge u Budvi i Nikšiću, dvije osobe uhapšene
Ilustracija

Oduzeto oko 52 grama heroina i 70,5 grama marihuane

Spriječena ulična prodaja droge u Budvi i Nikšiću, dvije osobe uhapšene

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući i mjere i radnje u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga na području Opštine Budva i Nikšić uhapisili dvije osobe.

Službenici Odsjeka za borbu protiv dorge su juče u Budvi, 12.decembra oko 15 časova i 50 minuta na magistralnom putu „Jadranski put“ u mjestu Zavala zaustavili putničko motorno vozilo marke „VW Golf III“ kotorskih registraskih oznaka kojim je upravljao F.T. (25) iz Kotora, dok se na suvozačevom mjestu nalazila M.M. (27) iz Kotora. 

"Pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne količine od 51,9 grama, pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine od 10,4 grama, kao i dvije digitalne vage za precizno mjerenje", saopšteno je iz Uprave policije.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se F.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga službenici CB Nikšić su juče izvršili pretres stana S.M. (20) iz Nikšića kojim je pronađeno oko 60 grama materije za koju se usmnja da je marihuana.

"S.M. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će marihuana biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja", rečeno je iz policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.