Francuska zaustavila Crnu Goru
Foto: germanyhandball2017.com

Ništa od polufinala

Francuska zaustavila Crnu Goru

Rukometašice Crne Gore zaustavljene su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. "Lavice" su večeras u Lajpcigu poražene od Francuske, rezultatom 22:25 (10:12).

"Lavice" su dobro počele meč, vodile su 2:0 i 4:2, ali do sredine poluvremena Francuskinje su preokrenule, napravile seriju 5:0 za vođstvo - plus 4 (5:9), i od tada prednost nijesu ispuštale.

Naše rukometašice su uspijevale nekoliko puta da priđu na dva gola razlike, ali u momentima kada su trebale da se u potpunosti vrate u meč dešavale su se greške u napadu. Francuska golmanka Amandin Lejno odbranila je nekoliko zicera, a viđeno je i nekoliko tehničkih greška.

Nije se ponovila igra u napadu uiz meča sa Srbijom u osmini finala, kada su izabranice Pera Johansona kontranapadima i brzim centrom slomila rivala. Francuska je odigrala sjajno u odbrani, potpuno je zaustavila našu igru po krilima i zasluženo izborila plasman u polufinale.

Najefikasnija u francuskoj selekciji, na čijem se golu istakla Lejno, bila je Alison Pino sa pet golova.

U crnogorskoj selekciji najbolja je bila Katarina Bulatović sa devet, dok je Jovaka Radičević postigla četiri gola.

Francuska će u polufinalu igrati sa Švedskom, koja je u četvrtfinalnom duelu bila bolja od Danske 26:23.

Drugi polufinalni par biće poznat nakon sjutrašnjih duela Holandije i Češke (17.30), odnosno Norveške i Rusije (20.45).

Rtcg

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.