Iskosio oči Korejcima pa suspendovan pet mečeva uz novčanu kaznu od 17 hiljada eura
Foto:Screenshot

Sankcije zbog nesportskog gesta

Iskosio oči Korejcima pa suspendovan pet mečeva uz novčanu kaznu od 17 hiljada eura

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izrekla je kolumbijskom reprezentativcu Edvinu Kardoni zabranu igranja na pet utakmica zbog nesportskog gesta na utakmici sa Južnom Korejom.

Kardona je tokom prijateljske utakmice Kolumbija-Južna Koreja u novembru ove godine u jednom trenutku susreta prstima iskosio svoje oči, što je protumačeno kao nesportski gest i rasističko vrijeđanje protivnika.

Ipak, ono što je dobro za Kardonu jeste činjenica da mu je FIFA dozvolila da kaznu služi i u prijateljskim utakmicama, tako da je moguće da bude na raspolaganju selektor Žozeu Pekermanu na otvaranju Svjetskog prvenstva u Rusiji 19. juna protiv Japana. Kardoni je izrečena i novčana kazna u iznosu od 20.000 švajcarskih franaka (17.155 eura), prenosi Anadolija.

Kardona se nakon prijateljske utakmice u Seulu izvinio reprezentativcima Južne Koreje.

"Nisam mislio da ne poštujem bilo koga, zemlju ili rasu. Ali, ako se neko osjetio uvrijeđenim ili je protumačio to na takav način, izvinjavam se", rekao je Kardona.

Kolumbija će se na Mundijalu naredne godine takmičiti u grupi H sa Japanom, Senegalom i Poljskom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.