Odbačena Trampova odluka, transrodne osobe će moći da služe vojsku
Donald Tramp

Odbačena Trampova odluka, transrodne osobe će moći da služe vojsku

Transrodnim osobama biće dozvoljeno da se pridruže američkoj vojsci od 1. januara, saopštio je danas Pentagon, nakon zahtjeva predsjednika Donalda Trampa za zabranu regrutovanja transrodnih osoba.

Troje sudija odbacilo je Trampovu odluku o zabrani regrutovanja transrodnih osoba, navodi AP.

Tramp je ranije ove godine najavio da namjerava da zaustavi proces započet 2016. kojim se dozvoljava transrodnim osobama da otvoreno služe vojsku.

On je rekao da će narediti vraćanje na politiku prije juna 2016. godine, prema kojoj su vojnici mogli da budu otpušteni iz vojske ukoliko su transrodne osobe.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.