Na Cetinju otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane (FOTO)
Foto:Uprava policije

Na Cetinju otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane (FOTO)

Policijski službenici su na Cetinju otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane. Policija je oduzela saksije sa kanabisom, marihuanu i opremu za uzgajanje ove biljke. Uhapšen je 29-godišnji Cetinjanin J.J..

 

Kod uhapšenog Cetinjanina J.J. (29) policija je danas u kući u Drušićima pronašla laboratoriju u kojoj se, kako se sumnja, proizvodila marihuana i uzgajala ova opojna droga.

Pronađena je i oduzeta 31 saksija sa biljkom kanabis od koje se proizvodi ova droga - saopštila je Uprava policije.

ct6

Foto:Uprava policije

Pripadnici cetinjske policije su postupajući na osnovu operativnih saznanja, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi od strane nadležnog sudije za istragu, danas pretresli više porodičnih kuća i drugih prostorija na području Opštine Cetinje a koje koristi J.J. iz Cetinja.

"Policijski službenici su prilikom pretresa u kući u Drušićima pronašli laboratoriju sa opremom koja je prilagođena za proizvodnju opojne droge marihuana. Radi se o dvije prostorije ukupne površine oko 45 m2 u kojima se nalazila 31 saksija u kojima se, kako se sumnja, uzgajala ova biljka. U navedenim prostorijama takođe su pronađene specijalne lampe, vaga za precizno mjerenje i uređaj za mjerenje jačine svjetlosti. Ove prostorije su bile opremljene klima uređajima, ventilacijom kao i sistemom za navodnjavanje po principu kap po kap odnosno uređajima koji, sumnja se, stvaraju kontrolisane uslove za uzgoj i obradu marihuane", saopštila je policija.

ct2

Foto:Uprava policije

Takođe, oduzeta je i velika količina stabljika i suve materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o marihuani.

Službenici OB Cetinje su o svemu obavijestili Odsjek za borbu protiv droge.Sve što je oduzeto biće proslijeđeno u Forenzički centar radi vještačenja.O događaju je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.J.J. je lišen slobode i biće, uz krivičnu prijavu, priveden ovom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - dodali su iz policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.