Stoltenberg na čelu NATOa do 2020. godine
Jens Stoltenberg

Odradio odličan posao

Stoltenberg na čelu NATOa do 2020. godine

Sjevernoatlanski savez (NATO) produžio je za još dvije godine mandat Jensu Stoltenbergu, generalnom sekretaru te vojne organizacije.

Iz NATO-a su saopštili da je 29 članica Saveza donijelo odluku o produženju mandata bivšem norveškom premijeru do 30. septembra 2020. godine. 

"Saveznici čestitaju generalnom sekretaru i imaju potpuno povjerenje u njegovu sposobnost da nastavi s posvećenim radom u cilju unapređenja NATO-vog prilagođavanja sigurnosnim izazovima 21. vijeka", navodi se u saopštenju međunarodne organizacije. 

Njemačka vlada je prošle sedmice podržala produženje mandata aktuelnom generalnom sekretaru NATO-a. 

Ministarka odbrane Ursula von der Lejen izjavila je da Stoltenberg ima potpunu podršku Njemačke i dodala da je na čelu tog tijela uradio "odličan posao u modernizaciji NATO-a i prilagođavanju njegovih struktura promijenjenoj sigurnosnoj situaciji". 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.