Dražen Cerović podnio ostavku na mjesto predsjednika Suda časti
Dražen Cerović

"Ogromno opterećenje"

Dražen Cerović podnio ostavku na mjesto predsjednika Suda časti

Predsjednik Suda časti Dražen Cerović podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju uz pojašnjenje da je već duže zbog ,,ogromnog opterećenja“ razmišljao o tom činu, ali da je za to čekao period konsolidacije stanja na Univerzitetu.

Ovo je Cerović, između ostalog, napisao u dopisu poslatom rektoru Univerziteta Crne Gore Danilu Nikoliću 30. novembra. Interesantno je, međutim, da su nadležni umjesto izbora novog predsjednika Suda časti predložili da se skrati trogodišnji mandat ovom tijelu, koji je trebalo da traje do maja 2018. godine.

Rektor Nikolić je bez preciznog pojašnjenja predložio Senatu da na elektronskoj sjednici koja je počela juče, a okončava se danas, donese odluku o formiranju novog Suda časti.

Od devet članova ovog tijela, predložio je da se smijeni većina, osim njih troje: profesor Miroslav Kezunović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Marina Rakočević sa Građevinskog fakulteta i Filip Vukmirovića sa Medicinskog fakulteta.

Bez mjesta u Sudu časti ostaju profesori Srđan Kadić sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Žana Lekić sa Muzičke akademije, Aleksandra Banjević sa Filozofskog fakulteta i Milovan Radulović sa Elektrotehničkog fakulteta.

 - Članom 14 Etičkog kodeksa propisano je da Sud časti ima devet članova koje bira Senat, osim jednog predstavnika studenata kojeg bira Studentski parlament - samo je kratko napisano u obrazloženju prijedloga o izboru novih članova ovog tijela.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.