Pogledjate snimak pokušaja terorističkog napada na Menhetnu (VIDEO)
Foto:Anadolija

Muškarac aktivirao bombu koju je nosio na sebi

Pogledjate snimak pokušaja terorističkog napada na Menhetnu (VIDEO)

U Njujorku je danas odjeknula snažna eksplozija na autobuskom terminalu na Menhetnu.Prema dostupnim informacijama, došlo je do eksplozije improvizirane eksplozivne naprave koju je napadač nosio na sebi.

Terminal na kojem je došlo do eksplozije nalazi se u blizini čuvenog "Times Squarea".

Jedna osoba je uhapšena, zbog sumnje da je aktivirala improvizovanu bombu u tunelu.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je rekao da se radi o pokušaju terorističkog napada. Četvoro je povrijeđenih, među kojima je i osumnjičeni muškarac. Niko od njih nije u životnoj opasnosti.

Muškarac star 27 godina je uhapšen pod sumnjom da je aktivirao improvizovanu bombu u tunelu na stanici. Prema jednom izvoru iz policije, radilo se o ručno pravljenoj bombi, koja, na sreću, nije eksplodirala planiranom jačinom.

Policijski komesar Džejms O'Nil je saopštio da se osumnjičeni zove Akajed Ulah.

DQxXghIVQAAONsJ

Foto:New York Post‏

Kako prenosi CNN, on je prilikom aktiviranja bombe zadobio povrede i opekotine i trenutno se nalazi u bolnici.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.