Nevrijeme u BIH: Vjetar čupao stabla, nosio krovove, brojna mjesta bez struje
Foto:Facebook

Nevrijeme u BIH: Vjetar čupao stabla, nosio krovove, brojna mjesta bez struje

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je noćas Vlasenicu, orkanski vjetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove. U Kneževu je zbog posljedica nevremena i jakog vjetra proglašeno vanredno stanje i prekinuto redovno snabdijevanje električnom energijom.

Vetar je na području Kneževa rušio stabla, a struje nema više od 30 sati.

"Pitanje je kada će doći struja. Prema našim informacijama, radnici elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove na dalekovodima", naveo je načelnik opštine Kneževo Goran Borojević, javila je Srna a prenio N1.

"Poruka stanovnicima je da budu strpljivi, jer nadležne ekipe rade na otklanjanju kvarova i blokada", rekao je Borojević.

Srn2017121111319171

Izvor:Srna/N1

Veliki dio opštine Foča je bez struje, a kvarove je izazvao snijeg koji je padao prethodnog vikenda.

Bez električne energije je i veliki broj sela na području od Zavaita do Čelebića. Struju nemaju ni stanovnici na području Miljevine, zatim Kozje Luke, Trnovače, Kuta i Baljevog polja i kompletno područje opštine Han Pijesak.

Orkanski vjetar pričinio je veliku štetu u Vlasenici na više desetina zgrada i kuća i na lokalnoj infrastrukturi. Intervenisala je i teritorijalna vatrogasna jedinica, koja je ugasila zapaljeni dimnjak na jednoj privatnoj kući.

Vjetrovito vrijeme s jakim jugom u Krajini, uz olujne udare vjetra, izazvao je probleme u Banjaluci.

Na nekoliko lokacija su srušena stabala, pa i na saobraćajnice. Iz banjalučke Gradske uprave su naveli da je u toku uklanjanje ostalih posljedica olujnog vjetra, na čemu je angažovana teritorijalna vatrogasna jedinica, navodi Kliks pozivajući se na ageniciju Fena.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.