Adaptirali 30  domova porodica u stanju socijalne i materijalne potrebe
Foto:Privatna arhiva

Akcija Osmjehom oboji dom

Adaptirali 30 domova porodica u stanju socijalne i materijalne potrebe

Adaptacijom doma samohrane majke Slađane Kukuličić iz Podgorice završena je ovogodišnja društveno odgovorna akcija „Osmijehom oboji dom 2017.“ Od početka akcije 2015. godine, adaptirano je ukupno trideset domova porodica koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe

Boje i lakovi Kameleon u saradnji sa kompanijom Maxima iz Lučana i ove godine su pomogli deset porodica slabijeg materijalnog stanja i adaptirali im stambene prostore.

Prije nekoliko dana završena je adaptacija doma samohrane majke Slađane Kukuličić i njeno petoro djece koji kao podstanari žive na Koniku u prilično teškim uslovima.

Nakon što je ostala bez naknade za majke sa troje i više djece Slađana je ostala i bez ikakvih primanja. Podnijela je zahtjev za socijalnu i materijalnu pomoć nadležnom centru, ali rešenje još nije dobila.

„Prije desetak dana sam išla do Kakaricke gore i obližnjim šumama i parkovima da sakupim otpalo granje kako bi mogla da ugrijem kuću u kojoj živimo. Tako smo i prethodnih godina radili. Zidovi su svi bili crni od gareži koju stvara dim kad naložimo. Međutim, akcija „Osmijehom oboji dom“ i moj dom je učinila ljepšim. Tmurnu atmosferu zamijenile su vesele boje“, kazala je Slađana.

OODprije5 OOD6poslije2

Prije i poslije

Majstori Kameleona su sanirali brojna oštećenja na zidovima, zakrpili i ogletovali gdje je trebalo, ofarbali stolariju i sredi li fasadu.

„Mnogo toga nam je potrebno za osnovne životne potrebe, ali u ovako uređenom domu sve se nekako lakše podnese. Presrećni smo kako je sve ispalo. Hvala puno ljudima koji su sve ovo napravili“, istakla je Slađana. 

OODprije1 OOD7posijle1

Kameleon je akciju pokrenuo 2015. godine i od tada je uljepšao trideset domova.

„Boje i lakovi Kameleon su posebno posvećeni porodičnim vrijednostima i trudili smo se da kroz akciju pomognemo porodicama koje nijesu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede kvalitetniji i prijatniji dom. Zato su većina porodica jednoroditeljske, odnosno samohrane majke sa dvoje i više djece. Izuzetno smo zadovoljni što smo nekome mogli pomoći, to je velika privilegija za nas. I ubuduće će društveno odgovorno djelovanje biti politika poslovanja Kameleona“ saopštili su vlasnici Mirko Raičević i Boris Jovićević.

Kompanija Maxima iz Lučana podržala je akciju prethodne i ove godine na način što je donirala materijal za adaptaciju.

„Maxima je kao društveno odgovorna kompanija i ove godine stala uz Kamelon u ovom projektu i izuzetno smo ponosni na rezultate koji su ostvareni, ali i na činjenicu da je našim materijalima nekome adaptiran dom. Kao kompanija koja je uljepšala, ugrijala i zaštitila mnoge domove širom regiona imamo posebnu obavezu da vodimo računa i o našim kupcima koji nijesu u materijalnoj mogućnosti da sebi priušte sređivanje stambenih prostora. Zato smo posredstvom poslovnih partnera iz Kameleona pružili podršku onima kojima je neophodna“, kazao je predstavnik Maxime za Crnu Goru Gojko Janić.

Ovogodišnja akcija počela je u martu i trajala je do novembra. Prilikom odabira porodica, kao i prethodne dvije godine, pomogla je Banka hrane. Kameleon je 2015. godine za akciju „Osmijehom oboji dom“ nagrađen zahvalnicom za doprinos lokalnoj zajednici na izboru za nagradu za činjenje za opšte dobro – Iskra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.