Čudotvorna supa koja zimske prehlade baca na koljena
Ilustracija

Čudotvorna supa koja zimske prehlade baca na koljena

Nagle promjene temperatura kakvima smo izloženi posljednjih nedelja ostavljaju trag na zdravlju, naročito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet. Kako bi brzo i na prirodan način tijelo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za supu koja zimske bolesti baca na koljena!

Supa od bijelog luka, đumbira, crnog bibera, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka daje vam energiju i jača organizam, podiže imunitet, hrani svaku ćeliju našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u vazduhu. 

Potrebni sastojci:

- 3 litra vode
- 2-3 čena bijelog luka
- 1-2 kašike đumbira (svježeg, sitno nasjeckanog ili rendanog)
- 1 kašika crnog bibera
- 2 šargarepe (neoljuštene i isječene na pola)
- 1 šoljica lišća celera
- 1/4 crvenog luka
- 1 velika grančica ruzmarina
- 1 kašika timijana
- 1 kašika žalfije
- sok pola limuna

Način pripreme:

Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuva dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Ostavite da se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procijedite tečnost u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cjediljku. Sada imate temeljac koji je prevencija prehladama, virusima i gripu, ublažava ih i liječi. S njim možete da pravite sve vaše druge omiljene povrćne supe. 

Pripazite da prilikom kuvanja supe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako ljekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što supu skuvate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjir sok od pola limuna.

zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.