SDT ispituje da li je oštećen budžet Uprave za nekretnine
Specijalno državno tužilaštvo

SDT ispituje da li je oštećen budžet Uprave za nekretnine

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ispituje da li je nezakonitim ugovorima o radu za više od 100 hiljada eura oštećen budžet Uprave za nekretnine, na čijem je čelu Dragan Kovačević.

To su Vijestima saopštili iz SDT-a objašnjavajući da je taj predmet u izviđaju.

Istovremeno u izviđaju je predmet formiran po prijavi koju je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela protiv Kovačevića i sa njim povezanih lica zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema saznanjima Vijesti MANS je podnio više prijava protiv Kovačevića.

Prijava zbog štete za budžet navodno je podnijeta nakon što je u ljeto prošle godine Upravna inspekcija utvrdila 67 zaposlenih radi nezakonito, na osnovu ugovora o djelu u Upravi kojom je Kovačević rukovodio.

Inspekcija je tada naložila nadležnom Ministarstvu finansija da u roku od pet dana donese rješenje o raskidu tih ugovora i pošalje ih radnicima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.